Léopold Storme: "Een enorm schuldgevoel"

Op het assisenproces over de Marollenmoord heeft verdachte Léopold Storme toegegeven dat hij gefascineerd was door messen en dat hij vroeger veel drugs heeft gebruikt. Hij verklaarde ook een "enorm schuldgevoel" te hebben omdat hij zijn gezin niet heeft kunnen helpen en omdat hij het onderzoek in de war heeft gestuurd.

De nu 23-jarige Storme wordt ervan verdacht dat hij 3 jaar geleden zijn ouders en zijn zus heeft omgebracht in hun stoffenwinkel in de Brusselse volkswijk. Vader, moeder en zus kregen samen 101 messteken.

Tijdens het onderzoek zelf heeft Storme zijn verhaal 4 keer aangepast. Eerst beweerde hij dat hij die dag niet in Brussel was, maar omdat zijn gsm werd getraceerd in de hoofdstad gaf hij in een tweede versie toe dat hij wel in de winkel was.

Dan sprak hij over 2 overvallers, waarvan één Arabisch sprak, daarna ging het om zwarte Afrikanen die zijn vader hadden afgeperst in een zaak over zwart geld en ten slotte waren het meerdere overvallers. Die laatste versie houdt hij tot op de dag van vandaag vol.

"Een enorm schuldgevoel"

Tijdens het verhoor van vanochtend deed hij nog eens het verhaal van de schermutselingen in de winkel, waarbij hij door een van de overvallers op de grond werd gegooid. Storme gaf wel een warrige verklaring over zijn tijdsgebruik die dag. Hij zei ook dat hij niet onder invloed was van drugs of alcohol.

Vanmiddag vertelde Storme dat hij een enorm schuldgevoel overhoudt  aan de moorden op zijn ouders en zijn zus en ook aan zijn houding tijdens het gerechtelijk onderzoek. "Ik ben geen engeltje geweest maar ben zeker ook geen demon, ik heb mijn ouders en zus niet vermoord", aldus Storme. "Mijn ouders hebben me goed opgevoed en alles bijgebracht wat ze waardevol vonden. Vandaag voel ik me alsof ik hun liefde niet waard ben omdat ik hen niet heb kunnen helpen."

Léopold Storme zei ook te betreuren dat hij tijdens het gerechtelijk onderzoek zoveel gelogen had. "Ik heb daar spijt van omdat dat het vertrouwen van de speurders in mij ondermijnd heeft en omdat het mogelijke onderzoek naar de echte daders daardoor in de war is gestuurd. Mijn leven staat al 3 jaar stil en ik ben daar zelf gedeeltelijk verantwoordelijk voor omdat ik niet in staat ben geweest onder woorden te brengen wat er gebeurd is."

Storme's advocaat, meester Jean-Philippe Mayence, voegde er nog aan toe dat het nu aan de jury is om uit te maken of het verhaal van Leopold mogelijk is: "Als dat niet zo is, blijven er nog veel vragen over."

Het proces wordt ook op de voet gevolgd door de familieleden (kleine foto) van de slachtoffers en de beschuldigde. Die hebben zich burgerlijke partij gesteld om inkijk te krijgen in het dossier. Ze blijven wel achter de onschuld staan van Léopold Storme.