Léopold Storme was gefascineerd door messen

Op het assisenproces over de Marollenmoord heeft verdachte Léopold Storme toegegeven dat hij gefascineerd was door messen en dat hij vroeger veel drugs heeft gebruikt. Later op de dag zal hij meer uitleg geven over wat er is gebeurd op 17 juni 2007.

De nu 23-jarige Storme wordt ervan verdacht dat hij 3 jaar geleden zijn ouders en zijn zus heeft omgebracht in hun stoffenwinkel in de Brusselse volkswijk. Vader, moeder en zus kregen samen 101 messteken.

Later op de dag zal Storme meer uitleg geven over wat er volgens hem gebeurd is op die cruciale dag én welke rol hij heeft gespeeld.

Tijdens het onderzoek zelf heeft Storme zijn verhaal 4 keer aangepast. Eerst beweerde hij dat hij die dag niet in Brussel was, maar omdat zijn gsm werd getraceerd in de hoofdstad gaf hij in een tweede versie toe dat hij wel in de winkel was.

Eerst sprak hij over 2 overvallers, waarvan één Arabisch sprak, daarna ging het om zwarte Afrikanen die zijn vader hadden afgeperst in een zaak over zwart geld en ten slotte waren het 2 of 3 overvallers. Die laatste versie houdt hij tot op de dag van vandaag vol.

Het proces wordt ook op de voet gevolgd door de familieleden (kleine foto) van de slachtoffers en de beschuldigde. Die hebben zich burgerlijke partij gesteld om inkijk te krijgen in het dossier. Ze blijven wel achter de onschuld staan van Léopold Storme.

lees ook