Schroeven in broden zijn kwaad opzet

In verschillende rust- en ziekenhuizen in West-Vlaanderen zijn schroeven gevonden in brood. Het parket van Brugge heeft nu bevestigd dat er sabotage is geweest bij de industriële bakkerij uit Tielt die de broden levert.

Gisteren kwamen verschillende klachten binnen. Onder meer in twee rusthuizen in Torhout werden de scherpe schroeven aangetroffen. Daar ging het om meerdere schroeven per brood. De werknemers van het rusthuis ontdekten de schroeven, het brood kwam niet op het bord van de rusthuisbewoners.

Het Federale Voedselagentschap onderzoekt hoe de schroeven in de broden terechtkwamen. "Het zou gaan om bruin brood en de vijzen waren ongeveer 2 centimeter groot. De bakkerij levert ook aan andere kleinhandelszaken en bakkerijen, dus er wordt nog verder onderzoek gevoerd. Er zijn nog andere meldingen binnengekomen", zegt Lieve Busschots van het Federale Voedselagentschap.

De bakkerij zelf vermoedt sabotage. "Deze houtschroeven hebben we niet in de bakkerij", zegt eigenaar Marc Ranson. "En zelfs al zou een schroef uit een machine zijn losgekomen en in het brood zijn terechtgekomen, dan nog zijn de 3e, 4e en alle andere schroeven verdacht."

Het parket van Brugge is met een onderzoek gestart en sluit een technisch defect uit. Ze gaan dus uit van kwaad opzet en onderzoeken nu wie de dader is. Enkele maanden geleden kreeg de zaak af te rekenen met vandalisme toen een aantal bedrijfsvoertuigen werden beschadigd.