Sinterklaas verklaart winkeluitbaters oorlog

Wie vandaag door de meeste supermarkten loopt, kan er nauwelijks naast kijken. Het sinterklaassnoepgoed staat u nu al uitnodigend aan te staren. In het Radio 1-programma “Peeters & Pichal” pleit Sinterklaas voor celstraffen voor de winkeluitbaters.

Volgens Sinterklaas hebben kinderen een ander tijdsbesef dan volwassenen. “Als een kind al half oktober dat snoepgoed ziet liggen, duurt het voor zo een kleintje nog een eeuwigheid tot 6 ecember. En dat zou toch niet mogen”, aldus de kindervriend.

“Men moet voor eens en voor altijd orde op zaken stellen”, zegt de Sint tegen Annemie Peeters. Zo is hij voor de invoering van een sperperiode voor sinterklaassnoepgoed. “Nu al mag er in de brievenbussen geen publiciteit over de Sint verschijnen vóór 1 november. Wel, dat zou ook moeten gelden voor het snoepgoed.”

Allemaal goed en wel, maar welke sancties moeten er volgen als zo een gedragscode niet wordt nageleefd? “Simpel”, vindt Sinterklaas, “winkeliers en groothandelaars die zich niet aan de regels houden, moeten twee weken naar de gevangenis. Na zo een straf zullen ze wel twee keer nadenken.”

Ook al staat de chocolade in de winkelrekken, voorlopig zijn er nog maar weinig klanten echt in geïnteresseerd. Sven Pichal stond aan de uitgang van enkele supermarkten en daar kreeg hij steevast te horen dat het nog veel te vroeg was voor sinterklaassnoepgoed.

lees ook