Veertien illegalen ontdekt in Maldegem

De lokale politie van Maldegem heeft vanmorgen 14 illegalen ontdekt op de Industrielaan in Maldegem. De federale gerechtelijke politie in Gent kreeg van het parket de opdracht een onderzoek naar mensenhandel op te starten.

De veertien werden omstreeks 8 uur ontdekt in een vrachtwagen. Een man slaagde erin te vluchten, de dertien anderen werden opgepakt en overgebracht naar het commissariaat van de lokale politie. Vijf zestien- en zeventienjarigen werden ter beschikking gesteld van de voogdijcommissie. Het gaat om twee Iraakse en twee Vietnamese jongeren en een Soedanees. Drie meerderjarige Vietnamezen werden naar een gesloten instelling gebracht met het oog op hun repatriëring. Twee meerderjarige Iraniërs en een Soedanees kregen het bevel om het grondgebied te verlaten.

"Die mensen verstaan geen woord Engels, Frans, Duits of Nederlands en de communicatie is zeer moeilijk verlopen. We hebben begrepen dat ze uit Duinkerke komen, en proberen naar Engeland te geraken. De Duitse vrachtwagenchauffeur zegt gestopt te zijn in Drongen en daar overnacht te hebben. Wij hebben dan ook een sterk vermoeden dat de illegalen in Drongen in de vrachtwagen gekropen zijn", aldus Yasmine Van Avermaete van de lokale politie van Maldegem.