Zack Snyder zet schouders onder "Superman"

Zack Snyder zal de nieuwe Supermanfilm regisseren. Dat meldt het Amerikaanse vakblad Variety. Snyder is bekend van films als "300", "Watchmen" en "Dawn of the dead".

"Het is moeilijk om géén Superman-fan te zijn, gezien het icoon de held is", zegt Snyder over zijn nieuwe filmproject. Christopher Nolan staat in voor het script. Nolan schreef voor "Inception" en regisseerde de bioscoopkleppers "Batman begins" en  "The dark knight".

Warner Bros. wil de nieuwe Supermanfilm in 2012 in de zalen. Wie de rol van Clark Kent op zich zal nemen, is niet bekend. "Het is onwaarschijnlijk dat Brandon Routh (foto) terugkeert", laat Snyder los. Routh vertolkte de hoofdrol in "Superman returns". De film uit 2006 flopte.

De geruchten doen de ronde dat alvast Darren Aronofsky, Ben Affleck, Matt Reeves en Tony Scott gesprekken hebben gehad met Warner Bros.