12 mensen onwel op luchthaven van Maastricht

Op Maastricht Aachen Airport, vlak bij de Nederlandse stad Maastricht, zijn 12 mensen onwel geworden nadat giftige stoffen waren vrijgekomen in een onderhoudsbedrijf. Een van hen is met problemen aan de luchtwegen naar het ziekenhuis gebracht.

Het ongeval gebeurde in het bedrijf Hamilton Sundstrand, dat vliegtuigen onderhoudt en herstelt. De gevaarlijke stoffen kwamen vrij bij het overpompen van een reinigingsmiddel uit een grote opvangbak naar lege vaten.

De vaten waren niet helemaal leeg, maar bevatten nog een onbekend restmiddel. Tussen het reinigingsmiddel en het restmiddel ontstond een chemische reactie.

De brandweer onderzoekt welke stof daardoor is ontstaan en vrijgekomen, maar zegt wel dat er geen gevaar is voor de omgeving. De hal waarin het ongeval gebeurde, is ontruimd en de vaten zijn toegedekt.