"Tijd voor een nieuwe stap voor De Morgen"

Klaus Van Isacker verlaat de redactie van de krant De Morgen. Zijn functie als hoofdredacteur wordt overgenomen door Wouter Verschelden (30), politiek redacteur van De Standaard, en Bart Van Doorne, die Van Isacker al bijstond als hoofdredacteur.

Klaus Van Isacker (foto) werd in 2007 hoofdredacteur van De Morgen. Voordien was hij ongeveer 15 jaar lang hoofd informatie van VTM. Hij verlaat nu de redactie van De Morgen en zal in de toekomst meewerken aan een nieuw digitaal project van De Persgroep.

"Ik voel mij zeker niet opzijgeschoven. Ik sta zelf aan het roer van de veranderingen bij de krant. Het is tijd voor een nieuwe stap voor De Morgen. De krant heeft de voorbije maanden zijn geloofwaardigheid teruggevonden en is ook opnieuw economisch gezond. Het is tijd voor een nieuwe stap in de evolutie van De Morgen", aldus Van Isacker in "De ochtend" op Radio 1.

Klaus Van Isacker zal nog enkele maanden bij De Morgen aan de slag blijven om de nieuwe medewerkers wegwijs te maken bij de krant. Daarna zal hij zich focussen op de uitbouw van een nieuwe digitale poot bij De Persgroep. "Het is de bedoeling om alles wat betreft digitale media van De Persgroep, met inbegrip van onze activiteiten in Nederland, te groeperen", besluit Van Isacker.

"De Morgen een topkrant maken"

Van Isacker wordt als hoofdredacteur opgevolgd door Wouter Verschelden (30), Wetstraatjournalist bij De Standaard. Samen met huidig hoofdredacteur Bart Van Doorne zal hij De Morgen leiden. "Samen met Bart Van Doorne en de redactie wil ik de komende jaren van De Morgen een absolute topkrant maken", zegt Verschelden.

Naast Verschelden haalt De Morgen nog een Wetstraatjournalist van De Standaard binnen. Steven Samyn (38), sinds september ook Chef Politiek van "De laatste show", zal de politieke redactie versterken en wordt mee opgenomen in de groep commentaarschrijvers van De Morgen.

Er worden ook twee journalisten ontslagen bij de krant. De huidige adjunct-hoofdredacteur Peter Mijlemans en de chef nieuws Eddy Eerdekens worden ontslagen. "Als je veranderingen doorvoert, is het nooit een "en-en" verhaal. Een aantal mensen zullen de krant verlaten", aldus nog Van Isacker.