A'pen steunt "ongekende" shoppinggebieden

Antwerpen wil de talrijke shoppinggebieden die de stad telt aantrekkelijker maken. Lokale handelaars en horeca-uitbaters krijgen steun van de stad om hun buurt in de verf te zetten.

In totaal telt Antwerpen zo'n 57 winkelgebieden, maar veel mensen kennen alleen de Meir en omgeving. Daar moet verandering in komen, vindt de stad, onder meer door ondersteunende maatregelen.

Zo zijn onder meer de behoeften van klanten van winkels aan de Turnhoutsebaan in Borgerhout in kaart gebracht. Dankzij die informatie komen ondernemers te weten wat de behoeften van de buurt zijn.

Ook voor het centrum van Hoboken wordt er een plan gemaakt om meer nieuwe winkels aan te trekken en er weer een shoppingcentrum van te maken.

Daarnaast is er nog steun in de vorm van premies rond renovatie, zowel voor binnen- als gevelinrichting. "Dat zijn aanzienlijke premies", zegt schepen Robert Voorhamme (SP.A). "De mensen die dat kennen, maken daar serieus gebruik van. Sinds het is ingesteld, hebben we al meer dan 300 dossiers."