Arbeiders LU protesteren over evaluatiesysteem

Bij koekjesfabriek LU in Herentals hebben de arbeiders van de ochtendploeg vanochtend het werk voor twee uur neergelegd. Vooral de hoge werkdruk en de invoering van een nieuw soort evaluatiesysteem waarbij collega's elkaar kunnen beoordelen, liggen zwaar op de maag. Ook de avondploeg zal twee uur het werk onderbreken.

Maandag heeft een werknemer die al 28 jaar in dienst is bij LU, zijn ontslag gekregen na een ziekteperiode. In zijn ontslagbrief stonden de opmerkingen die zijn collega's over hem hadden gemaakt. De vakbonden zijn daar niet over te spreken.

"Men heeft geen enkele moeite gedaan om die man op te vangen of eventueel te herplaatsen", zegt Dirk Verhaegen van de christelijke vakbond ACV. "Men heeft zijn ziekte en werkonderbreking aangewend om het ontslag door te voeren, zogezegd onder het motto "de collega's willen niet meer met u samenwerken"".

"Het is logisch dat iemand die in een depressieve fase zit of die terugkomt uit een ziekteperiode, niet 100 procent presteert", zegt Verhaegen. "In het verleden is dat altijd goed opgevangen hier, maar nu blijkt dat de druk die vanuit de collega's komt en die normaal is, niet meer opgevangen wordt door de directie, maar aangewend wordt om "het element" - want zo noemen ze het bijna - te elimineren", aldus nog Verhaegen.

Volgens de vakbonden gebruikt de directie steeds vaker dat systeem: de werkdruk wordt verhoogd en wie niet meekan om privéredenen of na bijvoorbeeld een ziekteperiode, moet eruit op basis van opmerkingen van collega's.

"Als een collega een opmerking maakt over u, wordt dat opgenomen in een aangetekende brief en uiteindelijk is het zelfs mogelijk dat men wordt ontslagen", zegt Nicole Houbrechts van het socialistische ABVV. "De man die deze week is ontslagen, mocht in de aangetekende brief lezen dat collega's opmerkingen hebben. Bij mijn weten is het nog altijd zo dat de werkgever aanwerft, tewerkstelt en ontslaat, maar als hij ontslaat, moet hij ook zelf die verantwoordelijkheid nemen."

"Kliksysteem bestaat niet"

De directie is niet te spreken over de onaangekondigde staking. "Bij het ontslag van de werknemer zijn we niet over een nacht ijs gegaan", zegt Dionne Heijnen van Kraft Foods, dat LU uitbaat. Het bedrijf ontkent dat er een soort van evaluatiesysteem is ingevoerd. "Het kliksysteem waarover de vakbonden spreken, bestaat niet", benadrukt ze.

Bij LU in Herentals werken 1.100 arbeiders.