Chinese premier brengt een bezoek aan ons land

De Chinese premier Wen Jiabao is vanmorgen op Hertoginnedal ontvangen door premier Yves Leterme (CD&V). Op het het programma stond ook een ontvangst door koning Albert op het kasteel in Laken. De voorbije dagen heeft Wen Jiabao de ASEM-top in Brussel bijgewoond.

Op Hertoginnedal bespraken de Chinese en de Belgische premier de Chinees-Belgische relaties. Tijdens de ontmoeting is ook de laatste hand gelegd aan enkele samenwerkingsakkoorden, onder meer op het vlak van kernenergie. China zal deelnemen aan het Myrrha-project van het SCK in Mol, dat een nieuwe generatie kerncentrales voorbereidt.

In China is kernenergie een populaire oplossing voor de grote behoefte aan energie. Belgische spitstechnologie om het radioactief afval te verminderen, is er meer dan welkom.