De Britten willen details, smeuïge details

Het was een sprookjeshuwelijk maar het eindigde in een nachtmerrie. Toen zanger Peter Andre en glamour girl Katie Price na ruim drie jaar huwelijk uit elkaar gingen, liet vooral Price niet na zo hard mogelijk na te trappen. Andre kon er na verloop van tijd niet meer mee lachen en daagde zijn ex-vrouw voor de rechtbank.

Morgen start de rechtszaak en de Britten hopen op de meest sappige details uit het huwelijksleven van twee mensen die al jaren de tabloids beheersen.

Andre en Price trouwden in september 2005, enkele maanden na de geboorte van hun eerste kind Junior. Twee jaar later zou er nog een tweede kind volgen, Princess. Price had ook al een zoon uit een vorige relatie, namelijk Harvey. Maar in mei 2009 eindigde het sprookje. In september werd hun scheiding officieel.

"Dat is geen onvoorwaardelijke liefde"

Later dat jaar zei Price in de Graham Norton Show voor een publiek van 600 toeschouwers dat Andre tijdens hun huwelijk een relatie had met zijn vrouwelijke manager, Claire Powell. Deze beschuldiging herhaalde ze later ook nog in een tijdschrift. "Het leek alsof Pete met twee vrouwen getrouwd was, Claire en mezelf. Dat verstikte me. Als ik iemand moet beschuldigen voor het einde van mijn relatie met Pete, dan ligt een deel van de schuld toch bij Claire", liet Price optekenen.

Price kon ook niet nalaten te zeggen dat Andre maar weinig aandacht had voor haar eerste zoon, die mindervalide is. Price: "Een van zijn nummers, "Unconditional", maakte hij voor Harvey. Maar hem enkel twee nachten per twee weken willen zien, dat noem ik geen onvoorwaardelijke liefde."

Hoe gevoelig het onderwerp "kinderen" bij Andre ligt, bleek nog in februari van dit jaar, toen de zanger in tranen uitbarstte tijdens een interview met Sky News, nadat hem gevraagd werd of hij het erg zou vinden mocht de huidige man van Price, kooivechter Alex Reid, zijn kinderen willen adopteren.

"Waarom doe je dit verdorie?"

Andre pikte de beschuldigingen van Price niet langer en daagde haar voor laster en smaad voor de rechtbank. Beide partijen worden morgen in de rechtszaal verwacht en de Britten hopen op een even smeuïg verhaal als de scheidingszaak tussen ex-Beatle Paul McCartney en Heather Mills. Andre heeft al laten weten dat hij "de stilte wil doorbreken en de werkelijke redenen van hun scheiding zal vertellen". Volgens een kennis van Andre zal de zaak "zeer smerig en zeer persoonlijk worden. Peter wil dat de waarheid eindelijk gekend wordt".

Andre liet in ieder geval al de tatoeage met de naam van zijn ex-vrouw op zijn vinger verwijderen en wil na de rechtszaak "verder gaan met mijn eigen leven". Price voelt intussen de bui hangen en vreest voor de reacties van de fans van haar ex-man, aan wie ze liet weten "woedend te zijn over de rechtszaak. Waarom verdorie doe je dit de moeder van je kinderen aan?". Price heeft haar privébeveiliging nu opgevoerd.

De Britten zijn er helemaal klaar voor en de tabloids nog veel meer. Het wordt wellicht een van de meest besproken en meest becommentarieerde rechtszaken ooit in de wereld van glamour en glitter. Met als belangrijkste vraag: hoe gehavend zal het Britse lievelingetje Price uit deze strijd komen? Al zijn velen er nu al zeker van dat ze ook deze keer het onderste uit de kan zal halen om haar populariteit nog groter te maken.

lees ook