Kalfje gedood en versneden op weide Ternat

In Wambeek bij Ternat hebben dieven gisteren een kalfje op een wei gedood en ter plaatse versneden. Nadien gingen ze ervandoor met het vlees. Er bleven alleen wat beenderen, de kop en organen achter in de weide.

Het dier was al twee dagen vermist, zegt de eigenaar van het dier Aloïs Jans. "We zijn nog een keer met een paar mensen gaan zoeken en in een bosje aan een aanpalende weide lag het." De dieven zijn professioneel tewerk gegaan, zegt Jans. "Eerst dacht ik dat het dier aangevallen was door honden, maar als je dan wat dichter komt, zag je dat het proper afgesneden was. Het is gedaan door vakmensen. Het is proper gesneden."

De politie vond in de weide een ijzeren staaf die de daders waarschijnlijk gebruikt hebben tijdens het villen.

De waarde van het kalfsvlees is zo'n 1.300 euro. Het is van de periode na de Tweede Wereldoorlog geleden dat zoiets gebeurde in de streek.