Peter Terrin gelauwerd op de Buchmesse

De Belgische schrijver Peter Terrin is een van de 11 laureaten van de EU-literatuurprijs 2010. Aan de onderscheiding is een geldsom van 5.000 euro verbonden.

De EU-literatuurprijs is een initiatief van de Europese Commissie en de Europese vereniging van boekenverkopers, schrijvers en uitgevers. Aan het programma nemen 35 landen deel, waarvan er 11 dit jaar een winnaar mochten kiezen.

Op 18 november krijgen Peter Terrin voor zijn roman "De bewaker" en de tien andere laureaten hun prijs uit handen van Europees Commissaris voor Cultuur Androulla Vassiliou.

"De bewaker" van Peter Terrin verscheen in 2009 bij De Arbeiderspers. De roman was eerder al genomineerd voor de Libris Literatuur Prijs en prijkte op de longlist van de Gouden Uil en de AKO Literatuurprijs. Het boek wordt vertaald in het Engels en het Italiaans.