Prinsessen in leer? Doen!

Onze prinses Mathilde en de Nederlandse prinses Maxima konden afgelopen weekend beiden bewonderd worden in leer. Mathilde droeg haar rokje kort, Maxima accenteerde haar nauwsluitende jurk met zwarte bottinen. Was dit niet allemaal te gedurfd voor onze vrij traditionele vorstenhuizen?

Mathilde droeg haar lederen rokje tijdens de opening van cultuurpaleis deSingel in Antwerpen, Maxima woonde de Edisonsuitreiking bij. Foto’s van haar kunt u hier zien. De reacties in de media nadien logen er niet om: van sm-Maxima over rockchick en te kinky tot veel te sexy.

"Toch vind ik dat best kunnen", aldus styliste Lien Degol op MNM. "Ik wil dat kleed van Maxima zelf ook wel dragen. Voor mij is dat helemaal niet te kinky. Belangrijk bij leer is te doseren: liefst geen grote decolletés, niet te veel gouden blingbling en niet te kort. Voor mij heeft Maxima dat perfect gedaan. Nee, echt geslaagd", vond Degol.

"Ze durft tenminste"

Royaltywatcher Kathy Pauwels was in Het Nieuwsblad minder positief over de outfit van Maxima. "Ik vind dat Maxima eruitzag als een seksbom, net de koninklijke versie van Britney Spears. Ik zie haar liever zo dan in tuttige kleren, maar voor een prinsessenlook is dit toch wel iets te veel van het goede", vond Pauwels.

Pauwels vond de outfit van Mathilde beter geslaagd, in tegenstelling tot Degol. "Bij Mathilde was het allemaal te ver gezocht. Het was iets te kort en er hadden donkerder kousen onder gemogen. Maar toegegeven, ze durft het wel aandoen", besloot Degol.

Volgens Degol is leer helemaal terug, zowel in duurdere als goedkopere collecties.

lees ook