"Els Clottemans is opdringerig persoon"

Op het assisenproces over de parachutemoord zijn vandaag clubleden van de parachuteclub in Zwartberg aan het woord gekomen. Zij omschrijven de beschuldigde Els Clottemans als "een opdringerig persoon die aandacht zocht, vooral bij mannen".

De meeste clubleden vertelden ook over de reactie van Clottemans op de dag van de fatale sprong van slachtoffer Els Van Doren. Zij vonden haar gedrag vreemd.

Op 18 november 2006 werd op de club via de speakers omgeroepen dat de parachute van Van Doren niet geopend was. De meeste aanwezige leden reageerden aangeslagen op het nieuws, maar Clottemans zakte ineen en begon hysterisch te huilen. Het leek alsof Clottemans meteen wist dat de val Van Doren fataal was geworden.

De getuigden bevestigden dat het onmogelijk was dat de parachute van Van Doren in de club zelf was gesaboteerd. Eerder in het proces had ook de concièrge van de club dat verklaard.