"Geen enkel shot van de Boerentoren"

In Antwerpen is "Zot van A" in première gegaan, de nieuwe film van Jan Verheyen. Het is een remake van de Nederlandse romantische komedie "Alles is liefde", gebaseerd op een scenario van Kim Van Kooten.

Vijf liefdesverhalen zijn met elkaar verweven. "Het is een goed scenario: alles haakt mooi in elkaar", vindt Verheyen. "Ik moest als regisseur alle ballen in de lucht houden en ik denk dat dat goed gelukt is".

"Zot van A" speelt zich af in Antwerpen, de stad waar de titel ook naar verwijst. De stad investeerde ook mee in de productie. Het bestuur trok er 200.000 euro voor uit. "Zot van A" is een typisch voorbeeld van "citymarketing", maar dat betekent niet dat het stadsbestuur zich met de artistieke kant van de zaak heeft bemoeid. "Er zit in de hele film geen enkel shot van de kathedraal of de Boerentoren", zegt Verheyen.

Een grote cast vol bekende namen bevolkt "Zot van A", o.a. Veerle Baetens, Kevin Janssens en Joke Devynck. De film komt vanaf 20 oktober in de zalen.