"Het is aan De Wever om initiatief te nemen"

Koning Albert II heeft vandaag zijn consultatieronde afgerond. Rond de middag was Joëlle Milquet van het CDH te gast in het kasteel van Laken, daarna volgden nog Ecolo-voorzitter Jean-Michel Javaux en Groen!-voorzitter Wouter Van Besien. Het is nu wachten op een initiatief van de koning.

Van Besien (foto's) was de enige die commentaar kwijt wilde aan de pers toen hij arriveerde op het paleis. "Wij denken dat het nu aan Bart De Wever is om initiatief te nemen. Het lijkt me logisch dat Bart De Wever nu iets op papier zet, een voorstel tot oplossing, en dan kunnen we daar over praten met de partijen die nu aan het werk zijn."

Het was de tweede dag van de consultatieronde. Gisteren ontving de koning al de voorzitters van N-VA, PS, CD&V en SP.A. Albert heeft nu gesproken met de voorzitters van de 7 partijen die tot nu toe aan het formatieoverleg deelnamen. Daarna is het dan wachten op een initiatief van de koning.

Voorlopig zijn de liberalen niet uitgenodigd bij de koning. MR-topman Didier Reynders is vanmiddag naar Washington getrokken voor vergaderingen met het Internationaal Muntfonds en de Wereldbank.