"Problemen met seinen in station Aarlen"

Op het perron in het station van Aarlen waar drie weken geleden een trein tegen een andere botste, zijn de seinen niet goed zichtbaar. Dat zegt het parket van Aarlen na een reconstructie. Bij de treinbotsing vielen 60 lichtgewonden.

Het parket heeft een reconstructie gehouden en daaruit blijkt dat er problemen zijn met de zichtbaarheid. Een treinbestuurder zou de seinen pas kunnen zien als zijn trein vertrokken is, en niet zolang hij stilstaat in het station.

De spoorbeheerder Infrabel is het niet eens met de bevindingen en zegt dat de signalisatie naar behoren werkte. "Het veiligheidssysteem bij de spoorwegen in heel België is zo opgevat, dat in geval van twijfel bij een rood licht de treinbestuurder steeds moet wachten en dus niet door het rode licht kan rijden. En op dat ogenblik moet er ook contact worden genomen met het betrokken seinhuis", zegt Frederic Petit van Infrabel.

Het parket trekt nog geen conclusies over de verantwoordelijkheid van de treinbestuurder. Het onderzoek is nog niet afgerond.