Acties "honden aan de lijn" zijn succes

Bij gerichte acties in de provincie Antwerpen om mensen erop te wijzen hun honden in de natuur aan de leiband te houden, zijn 156 aanmaningen opgemaakt en vijf processen-verbaal opgesteld.

De actie "honden aan de lijn" werd georganiseerd in samenwerking met de boswachters, lokale politie, natuurinspecteurs, defensie en met de domeinwachters van de provinciale domeinen. Om baasjes te waarschuwen, was de actie aangekondigd via onder meer gemeentebladen en informatieborden van de domeinen. Dertien gebieden in de provincie Antwerpen werden voor de actie geselecteerd.

In totaal werden 156 aanmaningen en 5 processen-verbaal opgesteld. De baasjes kregen bij een eerste overtreding een aanmaning. De tweede keer werd een proces-verbaal opgemaakt. In het voorjaar van 2011 zullen er opnieuw gerichte acties plaatsvinden. Ook worden nieuwe hondenzones ingericht, waar honden onder toezicht van hun baasjes vrij kunnen rondlopen en ravotten, zonder hinder te veroorzaken.