Anonieme brief beschuldigt Marcel Somers

Bij het Tongerse hof van assisen is een anonieme brief aangekomen. De schrijver beweert meer te weten over de zaak van de parachutemoord en wijst Marcel Somers (foto), de gemeenschappelijke minnaar van Els Van Doren en Els Clottemans, aan als dader.

Op het proces staat de 26-jarige Els Clottemans terecht op beschuldiging van moord. Ze zou vier jaar geleden de parachute van Els Van Doren, haar vriendin én liefdesrivale hebben gesaboteerd, waarop Van Doren met haar parachute neerstortte.

De speurders zijn ervan overtuigd dat Clottemans de parachute heeft gesaboteerd, ook al zijn er geen materiële bewijzen. Maar nu is er met de anonieme brief een opmerkelijk nieuw document opgedoken. De schrijver van de brief beweert meer te weten over de moord en beschuldigt Somers er nu van de parachute te hebben gesaboteerd. 

Het openbaar ministerie onderzoekt de anonieme brief waarvan ook een kopie is aangekomen bij de lokale politie van Tongeren. Er zijn vermoedens dat de briefschrijver een Nederlander is. Hij/zij zou deels op de hoogte zijn van het dossier. De brief werd gepost in Antwerpen.