Bonden Opel Antwerpen dreigen met acties

Het geduld van de vakbonden bij autoconstructeur Opel lijkt op te raken. Als GM de gesprekken over de eventuele overname van de fabriek in Antwerpen niet heropstart, komen er acties vanaf volgende week.

Maandag raakte bekend dat General Motors geen overnamekandidaat had gevonden voor de assemblagefabriek in Antwerpen. Dat betekent dat zo'n 1.300 mensen wellicht hun werk zullen verliezen.

De lijdensweg van Opel Antwerpen duurt nu al zo'n anderhalf jaar en begon toen moederbedrijf General Motors in financiële moeilijkheden raakte. Vorige week had Opel-topman Nick Reilly nog gezegd dat er twee kandidaat-overnemers waren voor Antwerpen.

Gisteren raakte dan bekend dat de Chinese autoproducent Geely interesse had. Dat heeft topman Li Shufu gezegd aan Vlaams minister-president Kris Peeters. De topman van Geely brengt een bezoek aan ons land naar aanleiding van de Europees-Aziatische top. Een echte reactie van GM op dat nieuws is tot nu toe uitgebleven.