Duitse militair gedood in Afghanistan

In het noorden van Afghanistan is een Duitse militair van de ISAF-vredesmacht gedood bij een bomaanslag. Ook elders in Afghanistan en het naburige Pakistan zijn doden gevallen bij nieuwe gevechten.

De aanslag vond plaats in de provincie Baghlan, ten noorden van Kunduz, in het noorden van Afghanistan. Daar heeft een zelfmoordterorist zichzelf opgeblazen nabij een Duitse konvooi van de ISAF-vredesmacht.

Volgens de Duitse staf in Potsdam is daarbij een Duitse militair omgekomen en raakten er zeven anderen gewond. Een van hen zou er erg aan toe zijn.

Duitsland levert 4.800 militairen voor de ISAF en dat is het derde contingent na de Amerikanen en de Britten. De Duitsers hebben de controle over de noordelijke sector van het land, waar ook Belgen actief zijn.

Nog in Noord-Afghanistan, in de nabijgelegen provincie Takhar, zijn dan weer een commandant van de taliban en zeven van zijn medestanders gedood bij een aanval van Amerikaanse troepen.

Net over de grens met Pakistan zijn dan weer vier lokale taliban omgekomen bij een aanval van een drone, een Amerikaans onbemand vliegtuig. De VS voeren steeds meer van dergelijke aanvallen uit op taliban en andere moslimextremisten in Pakistan.