Hiv-pop doet intrede in Sesamstraat

Een pop, besmet met het hiv-virus, zal een van de hoofdrolspelers worden in de Nigeriaanse versie van het populaire kinderprogramma Sesamstraat. De pop met het goudkleurige kapsel zal luisteren naar de naam Kami en moet de jonge kijkers sensibiliseren.

Naast het hiv-virus zal het Nigeriaanse “Sesamplein” ook extra aandacht besteden aan malaria, de ongelijkheid tussen mannen en vrouwen en religieuze verschillen. Volgens de makers zijn dit allemaal thema’s die een grote invloed hebben op het dagelijks leven van kinderen in het Afrikaanse land.

De aandacht voor de gevaren van het hiv-virus is broodnodig, want volgens recente cijfers zijn in Nigeria 278.000 kinderen seropositief.

“In een bepaalde aflevering zal een andere pop, Zobi, verstrikt raken in een muskietennet, tot groot jolijt van de jonge kijkers”, zegt een medewerker tegen CNN. “Maar deze scene moet de kinderen duidelijk maken hoe belangrijk zo een muskietennet is in de strijd tegen malaria.”

lees ook