Michelle Obama stoot Merkel van de troon

De Amerikaanse First Lady Michelle Obama heeft de Duitse bondskanselier Angela Merkel van de troon gestoten als machtigste vrouw ter wereld. Dat blijkt uit de jaarlijkse rangschikking van het Amerikaanse magazine Forbes. Lady Gaga staat op de zevende plaats.

Obama (grote foto) stond een jaar geleden voor het eerst in de top honderd van machtigste vrouwen, toen op de veertigste plaats. Dit jaar staat de 46-jarige presidentsvrouw helemaal bovenaan.

Op de tweede plaats staat Irene Rodenfeld, de 57-jarige CEO van voedinggigant Kraft Foods. Zij gaat talkshowhost Oprah Winfrey vooraf. De Duitse bondskanselier Angela Merkel, vorig jaar voor de vierde keer uitgeroepen tot machtigste vrouw ter wereld, bekleedt nu de vierde plaats, net voor de Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken Hillary Clinton.

Forbes heeft opvallend aandacht voor de leading ladies uit de entertainmentwereld. Behalve Oprah Winfrey staan ook Lady Gaga (7e - kleine foto), Beyonce Knowles (9e) en Ellen DeGeneres (10e) in de top tien van de jaarlijkse ranglijst.

Top 10

  1. Michelle Obama
  2. Irene Rosenfeld
  3. Oprah Winfrey
  4. Angela Merkel
  5. Hillary Clinton
  6. Indra Nooyi
  7. Lady Gaga
  8. Gail Kelly
  9. Beyonce Knowles
  10. Ellen DeGeneres

De volledige lijst van Forbes vindt u hier.