Nederlandse acteur Antonie Kamerling dood

De Nederlandse acteur Antonie Kamerling is op 44-jarige leeftijd overleden. In Nederland brak hij door in de soap "Goede tijden, slechte tijden". In 1994 vertolkte hij een van de hoofdrollen in de film "Suite 16" van de Belgische cineast Dominique Deruddere. Hij werkte als zanger ook samen met de Belgische componist Dirk Brossé.

Antonie Kamerling is gisteren overleden. "In de namiddag van 6 oktober heeft Antonie besloten zijn leven te beëindigen. In diverse interviews liet hij eerder al doorschemeren aan depressies te lijden. Helaas heeft de geboden hulp niet geholpen", meldt zijn vrouw Isa Hoes en haar broer in een persmededeling.

Kamerling vertolkte jarenlang de rol van Peter Kelder in de Nederlandse soap "Goede tijden, slechte tijden". Hij acteerde ook in films als "De kleine blonde dood", "Suite 16", "Left luggage" en "Ik ook van jou".

De Nederlander vertolkte ook gastrollen in verschillende televisieseries. Zo was hij te zien in "Windkracht 10", "Onderweg naar morgen" en "Voetbalvrouwen".

Antonie Kamerling was getrouwd met de Nederlandse actrice Isa Hoes, met wie hij twee kinderen kreeg.

"Ben ik wel juist gecast"

Antonie Kamerling was niet alleen acteur, hij had ook een carrière als zanger. Eind de jaren 90 stond hij op de eerste plaats in de Nederlandse hitparade met het nummer "Toen ik je zag". Vijf jaar geleden werkte hij samen met Dirk Brossé aan een voorstelling met de nummers van Pink Floyd onder begeleiding van een symfonisch orkest.

"We hebben elkaar toen leren kennen. Onze relatie was in het begin niet evident, want ik moest hem vaak corrigeren en wijzen op zanglijnen die beter konden. Sindsdien zijn we contact blijven houden", aldus Brossé in een reactie in "Joos" op Radio 1.

De componist reageert verslagen op het overlijden van Kamerling. "Zo zie je dat perceptie niet altijd de waarheid is. Hij was heel succesvol in alles wat hij deed, maar stelde zich dikwijls vragen: "Ben ik wel de persoon die men beschrijft in de de pers ?" en "Ben ik wel juist gecast". Veel creatieve mensen gaan met de regelmaat van de klok door een identiteitscrisis. Helaas voor hem met fatale gevolgen", aldus Brossé.

Wie vragen heeft over zelfdoding kan terecht op de website of op de Zelfmoordlijn (02 649 95 55).