Renault verkleint belang in Volvo AB

De Franse autoproducent Renault heeft een pakket aandelen van de Zweedse vrachtwagenproducent Volvo AB verkocht. Renault blijft wel een belangrijk aandeelhouder in Volvo.

Renault heeft dus een pakket aandelen van 14,9% in Volvo AB verkocht. Die brachten drie miljard euro op. Met dat geld wil Renault de schuldenberg verder verkleinen. Die zou nu ongeveer 4,7 miljard euro bedragen. Volgend jaar zal Renault ook een nieuw strategisch plan lanceren en dan is het handig om wat cash bij de hand te hebben.

Renault bezit nu nog altijd 17,5% van de stemrechten in Volvo AB en wil een belangrijke aandeelhouder van de Zweedse vrachtwagenproducent blijven.

Dat pakket aandelen dateert van 2001 toen Renault de eigen vrachtwagenafdeling verkocht aan Volvo AB in ruil voor eigen aandelen van de Zweedse industriële groep.

Volvo AB is een van de grootste producenten van vrachtwagens en industriële transportmiddelen ter wereld. Het bedrijf heeft niets meer te maken met Volvo Cars dat eerder al verkocht werd. Wel heeft Volvo AB -net zoals Volvo Cars- een vestiging in Gent.