Somers: mensen ten onrechte geregulariseerd

Burgemeester Bart Somers van Mechelen vindt dat er ten onrechte mensen worden geregulariseerd in zijn stad. 16 illegalen zijn in beroep toch geregulariseerd, tegen het advies van de stad Mechelen in en dat kan niet, vindt Somers.

De lokale politie had vastgesteld dat de illegalen niet op het adres woonden dat ze hadden opgegeven. De Raad Vreemdelingenbetwistingen trekt dat in twijfel en Bart Somers (Open VLD) vindt dat onaanvaardbaar.

Bart Somers wil dat staatssecretaris voor Migratie Melchior Wathelet (CDH) duidelijke richtljnen opstelt voor het politieonderzoek van de verblijfplaats, zodat er geen betwistingen meer mogelijk zijn. Het kabinet van Wathelet wijst er echter op dat het politieonderzoek van de verblijfplaats onder de bevoegdheid van de burgemeester zelf valt.