Twee incidenten met bussen in Brussel

In Haren is gisteravond geschoten op een bus van de Brusselse vervoersmaatschappij MIVB. Op een andere bus, in Neder-over-Heembeek, is dan weer brandgesticht. De politie probeert de daders op te sporen aan de hand van camerabeelden.

Het schietincident gebeurde rond 21.30 uur 's avonds. Toen schoten onbekenden op een bus die in de Verdunstraat voor het rode licht stond te wachten. Er was nog één passagier op de bus, maar die is niet gewond geraakt.

Kort na dat eerste incident moest de politie uitrukken voor een tweede incident, aan de Versailleslaan in Neder-over-Heembeek. Daar begonnen jongeren brand te stichten op een MIVB-bus. "Een tiental jongeren maakten amok en wilden zitjes in brand steken", zegt Christian De Coninck van de Brusselse politie. "De politie was snel ter plaatse, maar toen waren de jongeren net op de vlucht geslagen."

Tijdens hun vlucht draaiden ze een geparkeerde auto om en duwden die op de weg om het verkeer te hinderen. De politie gaat nu de camerabeelden van op de bus gebruiken om de daders op te sporen.