Verlamde figurant klaagt filmstudio aan

De familie van de 24-jarige Gabriela Cedillo heeft filmproducent Paramount Pictures aangeklaagd in Chicago. Cedillo raakte zwaargewond als figurant op de set van "Transformers 3".

Tijdens de opnames van "Transformers 3" werd Gabriela Cedillo getroffen door een stuk metaal dat was losgekomen van een stuntauto. Het projectiel kwam op het hoofd van de 24-jarige figurante terecht en haar hersenen werden getroffen. Sindsdien is ze deels verlamd en ze kan niet meer spreken.

Filmstudio Paramount meldt dat het alles zal doen om de onfortuinlijke figurant te helpen. Het ongeluk vond vorige maand plaats. Sindsdien verblijft de figurante in een revalidatiecenturm.

Volgens de familie van het slachtoffer was het ongeval te vermijden. Ze hebben Paramount aangeklaagd in Chicago en eisen een schadevergoeding. De eerste "Transformers"-film (foto) verscheen drie jaar geleden in de bioscoop. Na het succes van de sequel in 2009 besloot Paramount ook een derde film in de reeks te maken.