Zo ziet de ontvoering van prins Harry eruit

Onlangs raakte bekend dat de Britse prins Harry een belangrijk doelwit is van Al Qaeda en dat heeft documentairemakers op ideeën gebracht. Op de Britse televisiezender Channel 4 wordt deze maand Harry's ontvoering in Afghanistan gesimuleerd.

In de documentaire die "The taking of prince Harry" zal heten, stort de helikopter van de jonge prins neer in Zuid-Afghanistan. Vervolgens nemen talibanstrijders Harry gevangen. Met deze documentaire willen de makers anderen laten nadenken over de mogelijke gevolgen van een eventuele ontvoering.

Prins Harry diende twee jaar geleden bij de Britse troepen in Afghanistan. Toen zijn aanwezigheid uitlekte, moest hij terug naar Groot-Brittannië. Sindsdien heeft de jongste zoon van prinses Diana herhaaldelijk de wens uitgesproken om terug te keren naar Afghanistan.

lees ook