Aalsterse handelaars niet blij met mobiliteitsplan

De handelaars in de binnenstad van Aalst stellen het nieuwe mobiliteitsplan van de stad in vraag. Ze klagenover de bereikbaarheid van de winkels tijdens de werkzaamheden. Schepen van Mobiliteit Johan Stylemans (Open VLD) vindt het nog te vroeg om de wijzigingen te evalueren.

Aalst wil het hele mobiliteitsplan van de binnenstad aanpassen. Door de huidige werkzaamheden is de verkeerssituatie in de binnenstad gewijzigd en sommige wijzigingen zijn ook definitief. Dat zint de handelaars niet. Een delegatie van hen werd ontvangen door het stadsbestuur.

Toch is schepen van Mobiliteit Johan Stylemans er gerust in. "Het feit dat de Sint-Annabrug één richting wordt, heeft tot gevolg dat een aantal rijrichtingen in belendende straten omgekeerd worden waardoor de verkeersstroom van en naar het werfplein en de Molenstraat nauwelijks gaat veranderen. De bereikbaarheid en het belang van de Molenstraat als winkelstraat zal op geen enkel moment geschaad worden", stelt Stylemans.

De komende jaren staan nog meer grote werkzaamheden op het programma die de verkeersstromen in Aalst zullen veranderen.