Annemie Nijs wordt woordvoerster bij N-VA

Annemie Nijs gaat aan de slag bij de N-VA. Ze wordt woordvoerster van de Kamerfractie van de N-VA, die sinds de verkiezingen van 13 juni uit 27 verkozenen bestaat. Nijs was enkele jaren geleden nog woordvoerster van een aantal Open VLD-politici.

De N-VA besliste na de Vlaamse en federale verkiezingen haar communicatiecel te versterken. Elke parlementaire fractie zal voortaan haar eigen woordvoerder hebben, ook de interne communicatiecel op het partijsecretariaat wordt uitgebreid.

Meest opvallende naam is Annemie Nijs. Zij werkte als journaliste bij onder meer De Tijd, VRT en Vtm. In 2004 verliet ze de journalistiek om als woordvoerster van toenmalig vicepremier Fientje Moerman (Open VLD) te werken.

In 2006 werd Nijs communicatieverantwoordelijke van Marleen Vanderpoorten (Open VLD), voorzitster van het Vlaams Parlement. Ze was ook een tijdje woordvoerster van Fedis, de belangenorganisatie voor de distributiesector.

Meest gelezen