Chinese Wuhan Infrared kiest voor Leuven

De Chinese producent van infraroodcamera's Wuhan Guide Infrared gaat een Europese vestiging openen in Heverlee bij Leuven.

De vestiging komt in het innovatie- en incubatiecentrum nabij de campus Arenberg in de Leuvense deelgemeente Heverlee. Aanvankelijk kunnen er een tiental mensen aan de slag voor marketing, verkoop en dienstverlening.

Over een jaar zouden er ook assemblage- en onderzoeksactiviteiten opgestart worden. Dan is er plaats voor 50 tot 60 mensen. De vestiging zal de naam Eunir Systems krijgen en wordt de zetel van Wuhan Infrared voor Europa.

Wuhan Guide Infrared is wereldwijd de vierde producent van infraroodcamera's ter wereld en marktleider in China. Het bedrijf heeft een omzet van 40 miljoen euro en is actief in 70 landen. Sinds juli is het bedrijf genoteerd in Shenzhen in Zuid-China. Dat is een van de twee grote aandelenbeurzen in China.