Een postzegel wordt twee cent duurder

Een postzegel voor binnenlandse zendingen wordt 2 cent duurder. Dat meldt het Belgische postbedrijf Bpost. Een postzegel kost dan 0,61 euro in plaats van 0,59 euro bij aankoop van tien zegels of meer. Per stuk wordt het tarief 0,71 euro in plaats van 0,69 euro.

Ook voor internationale zendingen gaat het tarief naar omhoog, van 0,90 euro naar 0,93 euro (binnen Europa) en van 1,05 euro naar 1,10 euro (rest van de wereld) als er vijf zegels worden aangekocht. Per stuk bedraagt het nieuwe tarief respectievelijk 1,03 euro (in plaats van 1 euro) en 1,20 euro (in plaats van 1,15 euro). De aanpassing ligt volgens bpost in lijn met de stijging van de levensduurte.

De laatste verhoging van het tarief van de postzegels dateert van 1 januari dit jaar. Toen stegen de standaardpostzegels met 10 cent per stuk en dat bij aankoop van minder dan tien postzegels.

Bpost meldt ook nog dat het zijn kwaliteitsdoelstellingen steeds beter bereikt. Vorig jaar kwamen bijna 95 procent van de brieven en pakjes op tijd aan, in de eerste helft van dit jaar is dat cijfer opgelopen tot 96,4 procent.