FBI legt beslag op vingerafdrukken Lennon

Het FBI heeft beslag gelegd op een set vingerafdrukken van John Lennon die in New York geveild zouden worden door een verkoper van memorabilia. Volgens verkoper Peter Siegel is het document minstens 71.000 euro waard.

De vingerafdrukken werden in 1976 in een New Yorks politiebureau genomen toen Lennon een aanvraag indiende voor een permanent verblijf in de Verenigde Staten.

Volgens het FBI is het document eigendom van de overheid en moet er onderzocht worden hoe het in de handen van een particulier terechtkwam. "Dit heeft eigenlijk niets met John Lennon te maken", aldus FBI-agent James Margolin.

Op het document staat de naam John Winston Ono Lennon en zijn adres: Dakota Building op West 72nd Street in New York, de plaats waar Lennon op 8 december 1980 vermoord werd.

In 1991 werd er zonder problemen al een gelijkaardig document geveild. Een woordvoerder van Sotheby's zei toen dat Lennon een kopie gehandtekend had voor een politieman. Het stuk dat toen verkocht werd was dus geen officieel document.