Toni Braxton vraagt weer faillissement aan

Toni Braxton (43) heeft voor de tweede keer het faillissement aangevraagd. De Amerikaanse zangeres zit diep in de schulden nadat ze een reeks shows in Las Vegas heeft moeten afzeggen omdat ze hartproblemen had.

Volgens haar advocate Debra Grassgreen was het "een zeer moeilijke beslissing" voor de zangeres, die in 1998 ook al bankroet ging. Ze hoopt nog enkele bezittingen te kunnen verkopen zodat ze haar belastingen kan betalen. Braxton zou tussen 7 en 35 miljoen euro schulden hebben.

"Na maandenlang onderhandelen met haar belangrijkste schuldeisers, heeft ze beslist dat ze haar verplichtingen tegenover de belastingen alleen op deze manier kan nakomen. Ze wil ook voor haar twee kleine kinderen kunnen blijven zorgen", aldus Grassgreen.

In 2008 moest Braxton een reeks optredens in Las Vegas afzeggen omdat ze pijn had in de borststreek. Later dat jaar deed ze mee aan "Dancing with the stars". Ze miste de finale omdat ze geopereerd moest worden aan een goedaardig gezwel in de borst.

Toni Braxton is bekend van nummers als "Un-break my heart" en "Breathe again".