Winkeldieven die kind gebruikten veroordeeld

De 3 winkeldieven die in augustus een kind van 5 inschakelden bij een kledingdiefstal in Leuven, hebben elk een celstraf van 9 maanden gekregen waarvan de helft met uitstel.

De verdachten staken op 10 augustus enkele kledingstukken in de rugzak van de jongen. Een verkoopster rook echter onraad en wilde hen staande houden toen ze de winkel wilden verlaten. Daarna werd de politie gewaarschuwd en ontstond er heel wat tumult.

De vader van de jongen ontkende de feiten en beschuldigde zijn zoontje zelf van de diefstal. De rechter geloofde daar echter niets van en gaf de verdachten alle drie een celstraf van 9 maanden waarvan de helft met uitstel. Ze vond het intriest dat de jongen werd gebruikt om te stelen en stelde zich ook vragen bij de opvoeding.