"Dora" sleept Nickelodeon voor de rechter

De tiener die de stem levert voor het tekenfilmfiguurtje "Dora the explorer" klaagt tv-zender Nickelodeon aan, omdat ze vindt dat ze niet genoeg geld heeft gekregen voor haar werk. Caitlin Sanchez (14) stelt dat ze door een ongunstig contract miljoenen is mislopen.

Sanchez was de stem achter "Dora" van 2008 tot 2010. Toen haar stem veranderde, werd ze -net zoals haar voorgangster- vervangen. Sanchez en haar ouders beweren nu dat Nickelodeon hen indertijd onder druk zette om het contract snel te tekenen. Daardoor zouden ze niet goed hebben kunnen overleggen met een advocaat.

Het tienermeisje zegt ook slechts per aflevering 3.590 euro te zijn betaald, terwijl Nickelodeon "vele miljoenen verdient aan dvd's en merchandising".

De advocaten van Nickelodeon verwerpen de aanklacht en zeggen dat Sanchez "prima betaald is voor haar werk".

"Dora the explorer" is een tekenfilm over het 7-jarige meisje Dora. Zij redt dieren terwijl ze de kijkers Engelse en Spaanse woorden leert. In de Nederlandse versie spreekt Dora Nederlands en Engels.