"Pulsar" wint Prijs van de Filmkritiek

Op het Internationaal Filmfestival van Hamburg heeft de Belgische film "Pulsar" de Prijs van de Filmkritiek gewonnen. "Pulsar" is de tweede speelfilm van Alex Stockman. Matthias Schoenaerts vertolkt de hoofdrol.

In "Pulsar" communiceert Samuel via Skype met zijn vriendin in New York. Wanneer een hacker de verbinding kraakt, dreigt Samuel zijn grip op de realiteit te verliezen. Hij begint iedereen te verdenken en ondermijnt zijn relatie.

Het juryrapport uit Hamburg heeft het over een moeilijk in een categorie te plaatsen film. ""Pulsar"onderscheidt zich niet alleen door zijn ongewone blik op de dag van vandaag; het is een film die vanaf het eerste ogenblik boeit. Dit omdat hij gevoelens van diepe twijfel weet te laten aflossen met komische momenten. De stemmingen zijn hier zo vluchtig als herfstbladeren in de wind.(...) Nooit opdringerig, maar steeds zeer tactvol en beheerst verteld, met spaarzaam ingezette visuele middelen, dwingt "Pulsar" ons om aandachtig toe te kijken zodat we het beste niet missen."

De film van Stockman kreeg van de zomer zijn wereldpremière in Locarno en wordt vertoond op het Filmfestival van Gent (12-23 oktober). "Pulsar" loopt Vanaf februari in de Belgische zalen.