Overval op Dexia-filiaal in Gentbrugge

In Gentbrugge is vanmorgen een filiaal van Dexia overvallen. De overvallers slaagden er niet in de kluis te openen, maar vertrokken wel met een aanzienlijke buit. Dat bevestigt het parket van Gent.

"De overvallers bedreigden de werknemer die om 9.15 uur als eerste op kantoor aankwam, en raakten zo binnen. De vier andere personeelsleden werden mee gegijzeld nadat zij op kantoor waren aangekomen," zegt An Schoonjans van het Gentse parket.

Een koppel dat om 10 uur een afspraak had in de bank, rook onraad. "De twee stelden vast dat er iets niet pluis was en merkten een vreemde persoon op buiten het filiaal. Er hing ook een briefje aan de deur dat de bank vandaag uitzonderlijk om 11 uur opende. Naar alle waarschijnlijkheid hingen de overvallers het briefje uit. In elk geval verwittigden die mensen de politie en was dat voor de overvallers het signaal om te vertrekken."

Over de omvang van de buit wil het parket niets kwijt, behalve dat het gaat om een "aanzienlijke geldsom".