Tiny heeft feestweekend in Chevetogne

In het domein van Chevetogne in de provincie Namen viert kinderboekenheldinnetje Tiny dit weekend haar 60e album. Tegelijk viert tekenaar Marcel Marlier zijn 80e verjaardag.

Het park van Chevetogne verwelkomt elk jaar Tiny-fans tijdens een weekend in de herfst, maar deze editie is bijzonder wegens het dubbele feest.

Om de publicatie van "Martine et le prince mystérieux", het zestigste boek in de succesvolle reeks, te vieren, staan activiteiten op het programma als poppentheater, diverse ateliers, ponytochtjes, wandelingen en concertjes.

Tiny, in het Frans bekend als Martine, is het geesteskind van tekenaar Marcel Marlier en schrijver Gilbert Delahaye. Het eerste verhaal, "Tiny op de boerderij", verscheen in 1954.

Van de reeks werden in het Frans maar liefst 65 miljoen albums verkocht, en nog eens 35 miljoen in andere talen. Tiny is bekend in 15 landen, al heet ze telkens anders: Anita, Maja, Zana, Debbie, Aysegül of Marika, afhankelijk van de taal -30 in totaal- waarin de boeken zijn vertaald.