UGent weigert 1.280 slechte studenten

1.280 studenten van de Universiteit Gent mogen zich niet meer inschrijven in hun richting omdat ze te slechte resultaten haalden. Dat is 4,5 procent van de studentenpopulatie. Daarvan mogen 708 studenten wel nog een andere richting volgen. Voor 572 anderen blijft de deur van de UGent dicht. Dat melden De Standaard en Het Nieuwsblad.
foto: archief

'Wie vorig jaar belabberde resultaten behaalde, kreeg toen al een verwittiging", zegt Kristiaan Versluys, directeur Onderwijsaangelegenheden van de UGent.

"Dit jaar gaan we een stap verder. 708 studenten krijgen de kans nog een andere richting te kiezen, 572 anderen deden het zo slecht dat ze zich niet meer kunnen inschrijven. Dat zijn studenten die in drie jaar tijd nog geen derde hebben verzameld van de punten die je in een normaal traject opneemt. Wie na drie jaar nog geen 60 punten van de normale 180 studiepunten heeft behaald, weigeren we. Na een weigering zullen ze hopelijk beseffen dat ze de verkeerde studies volgen."

"Daarnaast verhinderen we dat sommige studenten misbruik maken van hun statuut. Dat zijn mensen die zich alleen inschrijven voor de materiële en sociale voordelen van het student zijn, zoals de goedkope tarieven in het studentenrestaurant."