Dienst alimentatie betaalde al 14 miljoen uit

De dienst voor alimentatievorderingen, DAVO, heeft dit jaar al 14 miljoen euro uitbetaald aan gezinnen die hun alimentatie niet krijgen. Dat meldt De Zondag. De 14 miljoen stemt overeen met het onderhoudsgeld voor ruim 7.200 kinderen. Dat zijn er evenveel als in heel 2009.

"Mogelijk raakt de dienst meer en meer bekend bij het grote publiek", zegt Francis Adijns van de overheidsdienst Financiën. "Het alternatief is naar een advocaat stappen met soms een lange en kostelijke procedure. Bij DAVO is het relatief eenvoudiger en relatief minder kostelijk. Ik zeg wel relatief omdat er toch een kleine bijdrage wordt gevraagd aan de persoon die recht heeft op onderhoudsgeld." DAVO probeert daarna wel de voorschotten terug te vorderen bij wie die moet betalen.