Duif belandt 8.000 kilometer uit koers

De eerste wedstrijd van de Britse wedstrijdduif Houdini is geen grandioos succes gebleken. De duif moest van het Kanaaleiland Guernsey naar het Britse vasteland vliegen, zo'n 350 kilometer, maar belandde uiteindelijk in Panama, zo'n 8.000 kilometer verder.

De tien maanden oude duif werd verondersteld de klus in zo'n zes uur te klaren, maar hoe lang de eigenaar ook naar de lucht bleef turen, Houdini daagde niet op. Ook de dagen erop was het vergeefs wachten op Houdini's thuiskomst.

Houdini's baasje had de hoop al lang opgegeven toen hij een telefoontje kreeg uit Panama. Houdini was geland op het dak van meneer Ortiz, die de contactgegevens van de eigenaar op de duif had gevonden. De duif is waarschijnlijk meegereisd op een schip.

Aangezien de kosten om Houdini te repatriëren te hoog liggen voor de eigenaar, mag ze bij de familie Ortiz blijven.
 

lees ook