Groen!: "Niet in een regering zonder N-VA"

Groen! zal niet in een regering stappen waar de N-VA geen deel van uitmaakt. Dat heeft voorzitter Wouter Van Besien gezegd in "De zevende dag".

Omdat de politieke impasse blijft duren en een oplossing nog lang niet in zicht is, gaan bij de Franstaligen stemmen op om een regering van nationale eenheid te vormen, dus zonder de N-VA.

Maar Groen! weigert in zo'n regering te stappen. "Nee, wij werken daar niet aan mee", was het duidelijke antwoord van Van Besien. "Want het is niet meer dan logisch dat de grote winnaar van de verkiezingen mee onderhandelt en mee in de regering zit."

Kan het mee aanschuiven van de liberalen aan de onderhandelingstafel eventueel een oplossing brengen? "Wij zien daar de meerwaarde niet van in", reageerde Van Besien. "Ik denk trouwens dat de echte reden waarom de N-VA naar de liberalen lonkt, niet zozeer de staatshervorming is, maar wel de dossiers die later nog aan bod moeten komen zoals de begroting en de sociaal-economische dossiers."