Met 9.000 Witses op speurtocht in Halle

Meer dan 9.000 mensen hebben deelgenomen aan de Witse Speurtocht in Halle. Dat zijn er 1.000 meer dan vorig jaar. De eigenzinnige speurder van de gelijknamige Eén-serie blijft populair. "We zijn dan ook heel tevreden", laat Björn Verdoodt, de perswoordvoerder van Eén weten.

De Witse Speurtocht werd voor het vierde jaar op rij georganiseerd. Zo'n 9.000 fans namen de taak op zich om samen met Witse (Hubert Damen) en zijn collega's (Marc Stroobants, Daan Hugaert en Viv Van Dingenen) een misdaad op te lossen.

Voor de kleintjes was er ook een Witse for Kids-speurtocht en een Ketnetdorp. Na het speurwerk gaf Tom Dice een optreden op het Possozplein.

In Halle werd vandaag ook het nieuwe seizoen van "Witse" aangekondigd. De nieuwe en achtste reeks gaat van start op 14 november. Daarin wordt er vooral ingezoomd op de wankele gezondheid van Witse.