Tienjarige Kimke Desart is beste actrice

De Belgische actrice Kim Desart (10) is op het OUFF-festival, het filmfestival van Ourense (Galicië, Spanje), verkozen tot beste actrice voor haar rol in "Lost persons area". De film uit 2009 was het speelfilmdebuut van Caroline Strubbe.

"Lost persons area" gaat over een passioneel stel dat in een kantine temidden van een immense vlakte met pylonen woont. Hij wil een onderhoudsbedrijf voor de hoogspanningsleidingen opstarten, terwijl zij van een beter leven droomt. Hun dochtertje zwerft intussen over de vlakte, op zoek naar objecten om zich mee bezig te houden.

Regisseur Strubbe won met de film al verschillende internationale prijzen, onder meer de Prijs voor Beste Scenario in Cannes en de Prijs voor Beste Film in Genève.

Op het OUFF-festival viel ons land trouwens twee keer in de prijzen: beste kortfilm was de Belgisch-Franse coproductie "Thermes" van Banu Akseki.