Woensdag D-day voor Chileense mijnwerkers?

In Chili kan wellicht woensdag begonnen worden met de evacuatie van de 33 mijnwerkers, die al twee maanden vastzitten op bijna 700 meter diepte. Dat heeft de Chileense minister van Mijnbouw laten weten.

De 33 kompels zitten sinds 5 augustus vast op een diepte van 700 meter. Gisteren bereikte de boor de locatie waar de mijnwerkers vastzitten. De reddingsschacht moet de komende dagen nu nog wat breder worden gemaakt, zodat een reddingscapsule neergelaten kan worden die de mannen naar de oppervlakte moet brengen. Volgens de minister van Mijnbouw zou de eerste kompel woensdag naar de oppervlakte gebracht kunnen worden.

De doorbraak van gisteren werd aangekondigd door sirenes. Vreugdekreten weerklonken bij de familie van de mijnwerkers, die op een kamp naast de mijn verblijven.