"4 miljoen euro extra voor Vlaamse producties"

Vlaams minister van Media Ingrid Lieten heeft aangekondigd dat ze 4 miljoen euro vrijmaakt voor Vlaamse producties. Het Vlaams Audiovisueel Fonds zal het Vlaams Mediafonds beheren en het budget toekennen aan de producenten van fictie, documentaires en animatiefilms.

"Het Vlaams Mediafonds is goed voor 4 miljoen euro. Dat geld moet zuurstof geven aan de audiovisuele sector die veel mensen tewerkstelt in Vlaanderen", meldt Lieten op Radio 1.

De minister heeft het geld vrijgemaakt binnen het mediabudget. "Ik heb alle schuiven leeggemaakt en het budget bijeengeschraapt", klinkt het.

Het Vlaams Audiovisueel Fonds (VAF) zal het geld toekennen na beoordeling van de dossiers van producenten. "Daarover gaan we een beheersovereenkomst afsluiten met het VAF. Het VAF beheert al een belangrijk budget voor de filmsector", aldus nog Lieten. Het VAF trok vorige week in een open brief van leer tegen de geplande besparingsronde in de audiovisuele sector.